+36-30-934-8310
kalibra59@kalibra59.hu
2000. Szentendre, Kőzúzó köz 10.

 
 

Mérőgépek kalibrálása

Tapintós mérőgépek kalibrálása

Tapintós mérőgépeknek tekintjük a klasszikus, manuális vagy CNC vezérlésű koordináta mérőgépeket amelyek tapintó szenzorral vannak felszerelve, valamint az abbe elvű hosszmérő gépeket. A mérőgép kalibrálása során sík és/vagy térátlós méréseket végzünk.

Optikai mérőgépek kalibrálása

Optikai mérőgépek közé soroljuk a mérőmikroszkópokat, mérő projektorokat és két- illetve három dimenziós optikai koordináta mérőgépet.Az optikai mérőgépek kalibrálásakor mind tengely irányban (X, Y – három dimenziós mérőgépek esetén Z tengely), mind X-Y sík átlóban végezzük el a kalibrálását. Abban az esetben, ha a mérőgép szögmérő funkcióval rendelkezik, a kalibrálás természetesen erre a funkcióra szintén kiterjed.

Multiszenzoros mérőgépek kalibrálása

A multiszenzoros mérőgépek optikai és tapintós szenzorral felszerelt koordináta mérőgépek, melyek lehetnek manuális vagy CNC vezérlésűek. A mérőgép kalibrálása során mind a tapintós szenzort, mind az optikai szenzort kalibráljuk. Kalibráló laboratóriumunk által kiállított kalibrálási bizonyítványból megrendelőink teljes körű képet kapnak multiszenzoros mérőgépükről.


A kalibrálásokat személyes egyeztetés, esetleg helyszíni felmérés valamint egyedi árajánlat alapján végezzük.
Mérőgép kalibrálása során fontos, hogy a mérőgép kezelője jelen legyen, a kalibráló kolléga útmutatásai alapján a mérőgép kezelője készíti el a mérőgép kalibrálásához szükséges kalibráló mérőprogramot. A mérőgépeken futó mérőprogramok gyártónként eltérőek, ezért fontos, hogy a mérőgép kezelője segítse kalibráló munkatársunkat.
Website by Netprofi
Oldaltérkép