+36-30-934-8310
kalibra59@kalibra59.hu
2000. Szentendre, Kőzúzó köz 10.

 
 

Kézi mérőeszközök kalibrálása

Kézi hosszmérő eszközök és szögmérők kalibrálásához nagypontosságú etalonokat, idomszereket használunk. A mérési bizonytalanságok minimalizálásához azonban, a jó minőségű kalibráló etalonokon kívül, speciális segédeszközök és precíz munkavégzés szükséges.

A méréseket kalibrált gránit síkon végezzük. A hőmérséklet változások csökkentése, valamint a szennyeződések elkerülése céljából kalibráló munkatársunk hőszigetelő béléssel ellátott kesztyűt és egyedi kialakítású befogókat használ.
Etalon gyűrű, hasáb és szöghasáb készleteink nagy számban és változatos léptékben tartalmaznak kalibráló etalonokat, így megrendelőink egyedi igényeit is ki tudjuk elégíteni.

Kalibrálási eljárásaink kidolgozásakor körültekintően mérlegeltünk minden, a kalibrálás folyamán előforduló befolyásoló tényezőt, ennek megfelelően becsültük meg Kalibrálási és Mérési Képességünket (KMK), amely megtalálható kalibrálási szolgáltatások jegyzékünkben.
A kézi mérőeszközök kalibrálását laboratóriumunkban és megrendelőink telephelyén egyaránt el tudjuk végezni. A laboratóriumban történő kalibrálásokkal ellentétben, a vevő telephelyén lényegesen több befolyásoló tényező léphet fel, amely kihatással lehet kalibrálási és mérési képességeinkre. Egyszerűbb, kézi mérőeszközök esetén ezek a befolyásoló tényezők nem hatnak jelentős mértékben a kalibrálási eredményekre, ezért ezeket helyszínen is megfelelő kalibrálási és mérési képességgel lehet kalibrálni.

Természetesen előfordulhat, hogy bizonyos mérőeszközöket kialakításukból, vagy használati körülményeikből adódóan, kizárólag a felhasználás helyén tudunk kalibrálni, ebben az esetben a kalibrálás körülményei megegyeznek a felhasználással, így a befolyásoló tényezők nem torzítják a kalibrálás eredményét. Ezeket a tényezőket minden esetben feltüntetjük a kalibrálási bizonyítványban.

 Kézi mérőeszközök kalibrálása:

  • tolómérők kalibrálása ( mélység- és magasságmérős tolómérők)
  • mikrométerek kalibrálása ( mélység- és magasságmérős mikrométerek)
  • magasságmérő berendezések kalibrálása
  • szögmérők kalibrálása
  • két és három pontos furatmérők  kalibrálása ( furatmikrók)
  •  
Website by Netprofi
Oldaltérkép