+36-30-934-8310
kalibra59@kalibra59.hu
2000. Szentendre, Kőzúzó köz 10.

 
 

Hossz, szög és érdesség kalibrálás kalibráló laboratóriumunkban

Kalibráló laboratóriumunk berendezésekor kiemelt figyelmet fordítottunk, a legkorszerűbb, automata, vagy félautomata mérőberendezések, nagypontosságú etalon, fejleszthető mérőszoftverek kiválasztására.


Kézi mérőeszközök kalibrálása:

A kézi mérőeszközök kalibrálásához - tolómérők, mikrométerek, kettő illetve három pontos furatmikrométerek, mélység és magasság mérők … -  széles méréstartományban rendelkezünk használati etalonokkal.


Idomszerek kalibrálása:

Kétdimenzionális lézer interferométer alapú hosszmérő gépünk 1000 mm hosszúságú, négy irányban mozgatható tárgy asztallal rendelkezik. A különféle idomszerek, mérőeszközök kalibrálásához több mint húsz különféle mérőtapintó közül választhatunk. Ez által, gyorsan és egyszerűen rögzíthetjük a mérendő tárgyat függetlenül a méretétől, súlyától vagy a formájától. Mérőrendszere és 1000 mm -es direkt méréstartománya lehetővé teszi az eszközök precíz, gyors kalibrálását.
 

Mérőhasábok kalibrálása:

Mérőhasáb komparátorunk az etalon hasábhoz viszonyított 20 mm méréstartományon belül, tetszőleges értékű mérőhasáb mérésére képes, ezáltal tökéletesen alkalmas tört méretű, vagy egyedi mérőhasábok kalibrálására. Komparátorunk elszigetelt közegben, direkt hőkompenzációval működik a legprecízebb kalibrálási és mérési képesség elérésének érdekében.
 

Mérőórák kalibrálása:

Számítógép vezérelt mérőóra bemérő készülékünk automatikusan végzi, akár analóg, esetleg szögtapintós mérőórák kalibrálását a mérőszoftverbe felvitt paramétereknek megfelelően. A szoftver “betanításával" együtt, így egy mérőóra kevesebb, mint két perc alatt kalibrálható. Nagypontosságú útmérő rendszere lehetővé teszi induktív tapintók kalibrálását.
A készülék optikai leolvasást végez, ezzel kizárva az emberi szem tévedéséből adódó bizonytalansági tényezőt. Folyamatosan bővülő adatbázisunk jelenleg több mint ötszáz különféle típusú mérőóra kalibrálási protokollját tartalmazza.
 

Speciális idomszerek kalibrálása:

Háromdimenzionális mérőgépünk rendelkezik optikai és finom tapintóval egyaránt. Tárgyasztal mérete és alap pontossága révén nagyméretű "idomszerek", valamint kisméretű mérőeszközök kalibrálására egyaránt alkalmas. Optikai szenzorral felszerelve skálák, mérővonalzók, rádiusz sablonok kalibrálását, finomtapintóval derékszögek, szöghasábok kalibrálásához használjuk.Megrendelőink mérőeszközeinek kalibrálásakor törekszünk, hogy a mérőeszköznek és a mérőeszköz felhasználásának leginkább megfelelő etalont és kalibrálási eljárást válasszuk ki. Mindazoknál a mérőeszközöknél, beállító etalonoknál, ahol a fent említett kalibráló etalonok az eszköz felépítéséből adódóan nem alkalmazhatóak, háromdimenzionális koordináta mérőgépet alkalmazunk.
 

Mérőgépek kalibrálása:

Két- és három dimenzionális mérőgépek, projektorok, mérőmikroszkópok, valamint karos mérőgépek kalibrálását kizárólag a vevő telephelyén tudjuk elvégezni. A kalibrálás alkalmával felhasznált etalonokat, a mérőgép méréstartományának és funkcióinak megfelelően választjuk ki. A mérőgépek kalibrálásakor szükséges, hogy a megrendelő tapasztalt kezelő személyzetet biztosítson a kalibrálandó mérőeszközhöz. A kalibrálási árajánlatot a vevő által igényelt mérési pontok alapján kalkuláljuk.

Érdesség kalibrálás:

Nagypontosságú érdesség etalonjainkkal és érdesség kalibráló berendezésünkkel vállaljuk érdesség mérő berendezések, valamint érdesség etalon kalibrálását a vonatkozó szabványoknak megfelelően.
Website by Netprofi
Oldaltérkép